Definita cuvantului selsin
SELSÍN s.n. Mașină electrică de putere mică pentru traducerea și transmiterea la distanță a deplasărilor sau a vitezelor unghiulare. [< fr., engl. selsyn].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu selsin
bazin din tuburi de ciment, la suprafața pământului sau îngropate parțial în pământ, în care se adună de obicei apă de ploaie folosită în gospodărie sau la udat culturile. (Termen folosit în zona Urlați, Ceptura, Mizil jud. Prahova) Vezi definitia »
TAMBURÍN s.n. v. tamburină. Vezi definitia »
PERFÍN, -Ă adj. (despre mărci poștale) perforat de întreprinderi particulare sau instituții în vederea împiedicării sustragerii și folosirii abuzive. (< it. perfino) Vezi definitia »
BALDACHÍN, baldachinuri, s. n. 1. Acoperământ decorativ, împodobit cu perdele și așezat deasupra unui pat, a unui amvon, a unui catafalc etc.; p. ext. lucrare de arhitectură cu această înfățișare. ♦ (Rar, impr.) Lectică. 2. Acoperământ mobil care se poartă deasupra capului unui demnitar de rang superior al bisericii, la anumite solemnități. [Pl. și baldachine.Var.: (înv.) baldahin s. n.] – Fr. baldaquin. Vezi definitia »
-ÍN2, -Ă suf. „diminutival și peiorativ”. (< fr. -in, -ine, cf. lat. -inus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z