Definita cuvantului ciorogar
ciorogár (-ri), s. m. – Pantofar. Creație expresivă, mai curînd decît din germ. Schuhgarn „ață de cizmărie” (DAR). Probabil identic cu ciorlogar, s. m. (golan), cu același semantism ca cioflingar și ciorofleț, s. m. (zdrențuros), rezultat al unei contaminări cu nătăfleț.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu ciorogar
ciumecar, ciumecari s. m. prostănac. Vezi definitia »
MEDICO-MILITÁR, -Ă, medico-militari, -e, adj. Care se referă la problemele medicale ale armatei. – Medico- + militar. Vezi definitia »
TRĂISTÁR, trăistari, s. m. Meșteșugar care face traiste. – Din traistă + suf. -ar. Vezi definitia »
SEMICENTENÁR s. n. jumătatea unui centenar; împlinire a cincizeci de ani de la producerea unui eveniment; celebrarea acestuia. (< semi- + centenar) Vezi definitia »
NEREGULAMENTÁR, -Ă, neregulamentari, -e, adj. v. AVERTISMENT (2). Sancțiune administrativă aplicată unui angajat pentru o abatere disciplinară și prin care se atrage atenția acestuia că va fi sancționat mai aspru la o nouă abatere. ◊ Expr. A da cuiva un avertisment = a atrage atenția cuiva să nu repete o greșeală. ♦ Sancțiune aplicată de arbitru unui sportiv pentru joc neregulamentar și care, la repetarea abaterii, poate fi urmată de eliminarea din joc a sportivului. [Var.: nereglementar, -ă adj.] – [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z