Definita cuvantului steriliza
STERILIZÁ vb. I. tr. A distruge, a îndepărta microbii sau fermenții dintr-o substanță sau de pe un obiect. 2. A face inapt pentru procreare; a castra. [< fr. stériliser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu steriliza
DEMOCRATIZÁ, democratizez, vb. I. Tranz. A reorganiza un stat, o instituție etc. pe baze democratice; a introduce un regim democratic. – Din fr. démocratiser. Vezi definitia »
DECOLONIZÁ, decolonizez, vb. I. Tranz. A înlătura regimul colonial; a acorda independență popoarelor din colonii. – Din fr. décoloniser. Vezi definitia »
DEGAZÁ, degazez, vb. I. Tranz. 1. A îndepărta gazele dintr-un spațiu închis sau de pe o suprafață solidă. 2. A îndepărta substanțele toxice de luptă din adăposturi, din încăperi, de pe îmbrăcăminte etc. prin ventilație sau cu ajutorul substanțelor neutralizante. – De4 + gaza. Cf. fr. dégazer. Vezi definitia »
SCLEROZÁ vb. I. refl. a se îmbolnăvi de scleroză. ◊ (fig.) a se împietri, a nu mai evolua. II. tr. a provoca scleroză (1). (< fr. scléroser) Vezi definitia »
REPARTIZÁ vb. I. tr. 1. A distribui, a împărți. 2. A pune pe cineva într-un anumit loc sau domeniu de activitate; a numi. [Cf. fr. répartir, it. ripartire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z