Definita cuvantului binocla
binoclá (a se ~) (rar) bi-no-cla / bin-o-) vb., ind. prez. 3 se binocleáză

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu binocla
PATRULÁ, patrulez, vb. I. Intranz. A parcurge după un anumit program un traseu terestru, aerian sau pe apă, pentru a îndeplini o misiune de cercetare, de pază, de control etc. – Din patrulă. Cf. fr. patrouiller. Vezi definitia »
REINSTALÁ vb. I. tr., refl. A (se) instala din nou. ♦ tr. A amenaja din nou. [Pron. re-in-. / cf. fr. réinstaller]. Vezi definitia »
AUTOIZOLÁ vb. I. refl. A se izola singur. [Et. incertă]. Vezi definitia »
tocălá, tocăléz, vb. I (reg.) a vorbi mult, fără rost, a flecări. Vezi definitia »
FILÁ, filez, vb. I. 1. Tranz. A răsuci fibrele dintr-un material textil (bumbac, cânepă etc.) pentru a-l transforma în fire; a toarce. 2. Tranz. A răsfira în mână, încet și una câte una, cărțile de joc (astfel încât să se vadă numai inițialele din colțul din stânga de sus). 3. Tranz. A tăia într-un anumit fel șuvițe dintr-un păr prea des. 4. Tranz. A desfășura încetul cu încetul lanțul ancorei, o parâmă etc. (în momentul acostării sau plecării navei). 5. Intranz. (Despre lămpi cu fitil) A arde rău, pâlpâind și scoțând fum. 6. Tranz. A urmări în mod discret pe cineva (fără ca cel urmărit să observe). – Din fr. filer, lat. filare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z