Definita cuvantului comasa
comasá (-ez, -át), vb. – A strînge la un loc gospodăriile țărănești. Germ. kommassieren, din lat. commasare.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu comasa
a lăsa (pe cineva) în plata Domnului expr. 1. a lăsa (pe cineva) să-și decidă singur destinul. 2. v. a lăsa în boii lui. 3. v. a lăsa baltă. Vezi definitia »
TERGIVERSÁ, tergiversez, vb. I. Tranz. A amâna rezolvarea unei chestiuni, luarea unei decizii; a tărăgăna. – Din fr. tergiverser, lat. tergiversari. Vezi definitia »
LANSÁ vb. I. tr. 1. a emite, a pune în circulație; a difuza. ◊ a prezenta o carte recent apărută în cadrul unei scurte ceremonii. 2. a arunca și a dirija spre țintă o rachetă, o torpilă, o bombă etc. 3. a pune pe apă (o navă, o barcă, un ponton) II. refl. a se avânta, a se angaja într-o acțiune etc. (< fr. lancer) Vezi definitia »
EBLUISÁ vb. tr. 1. (despre lumină) a întuneca vederea, a orbi, a lua ochii (datorită unei străluciri prea mari). 2. (fig.) a uimi, a surprinde, a ului. (după fr. éblouir) Vezi definitia »
DEGRESÁ, degresez, vb. I. Tranz. 1. A îndepărta petele de grăsime de pe suprafața unor obiecte (metalice) prin diverse procedee chimice. 2. A extrage grăsimea dintr-un aliment în scopuri dietetice sau tehnologice. – Din fr. dégraisser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z