Definita cuvantului sursă
SÚRSĂ s.f. 1. Loc unde se găsește și de unde se poate procura un lucru din belșug. ♦ Sursă de inspirație = domeniu din care se inspiră un scriitor. ♦ Loc unde se produce o formă de energie. 2. (Fig.) Izvor, origine, obârșie. [< fr. source].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sursă
CERCOSPORIÓZĂ s. f. boală a plantelor provocată de ciuperci, caracterizată prin apariția pe frunze a unor pete circulare brune sau albicioase. (< fr. cercosporiose) Vezi definitia »
MELANOTROPÍNĂ s. f. hormon al lobului mijlociu al hipofizei, care stimulează secreția de melanină. (< germ. Melanotropin) Vezi definitia »
PODOBROMHIDRÓZĂ, podobromhidroze, s. f. (Med.) Transpirație rău mirositoare a picioarelor. – Din fr. podobromhidrose. Vezi definitia »
PISCÍNĂ, piscine, s. f. 1. Bazin cu pești amenajat în scop decorativ sau productiv. 2. Bazin de înot. – Din fr. piscine. Vezi definitia »
SUBTANGÉNTĂ, subtangente, s. f. (Mat.) Segment determinat de proiecția ortogonală pe axa absciselor a unui punct de pe o curbă plană și intersecția tangentei la curbă în acel punct cu axa absciselor. – Sub1- + tangentă (după fr. sous-tangente). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z