Definita cuvantului sveter
SVÉTER s.n. Flanelă tricotată din lână, care se încheie cu nasturi peste piept; pulover; jerseu. [< engl., fr. sweater].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sveter
TÉNDER s. n. vagon atașat la locomotiva cu aburi în care se transportă combustibilul și apa necesară locomotivei. (< fr. tender, germ. Tender) Vezi definitia »
SÉTTER s.m. Câine de vânătoare și de pază, cu urechi mari căzute și cu păr lung, formând franjuri pe coaste; prepelicar. [< engl., fr. setter]. Vezi definitia »
TIMONIÉR, timonieri, s. m. Marinar însărcinat cu manevrarea timonei și care transmite semnalele de legătură cu interiorul navei, cu alte nave sau cu coasta. [Pr.: -ni-er] – Din fr. timonier. Vezi definitia »
fráier (fráieri), s. m.1. (Arg.) Om prost, care este furat sau de la care se obține vreun avantaj. – 2. (Arg.) Ins, tip. Germ. Freier „pretendent, logodnic” (Graur, GS, VI, 335), cf. pol. frajerz „logodnic” (Graur, BL, IV, 82), ceh. frajer (Berneker 283), cr. frajar. Semantismul pare să se explice prin ideea că logodnicul este întotdeauna tras pe sfoară. După Vasiliu, GS, VII, 114, din germ. Freiherr „domn”. Der. fraieri, vb. (a înșela, a trage pe sfoară, a escroca); fraiereală, s. f. (escrocherie; lenevie); fraierește, adv. (ca pungașii). Vezi definitia »
PORIFÉR, -Ă, poriferi, -e, adj. (Rar) Care provoacă porozitatea unui material. – Din fr. poriphère. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z