Definita cuvantului copciolog
copciológ (copcioloáge), s. n. – Șuviță de blană care împodobește dolmanele și hainele de blană. Mag. kapsoló (Drăganu, Dacor., IX, 208). Candrea și DAR propuseseră mag. kapcsolék „adaos”, ipoteză respinsă de Drăganu. În Banat, Gáldi, Dict., 173, pune în legătură cuvîntul mag. cu rom. copcă.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu copciolog
PALEONTOLÓG, -Ă, paleontologi, -ge s. m. și f. Specialist în paleontologie. [Pr.: -le-on-] – Din paleontologie (derivat regresiv). Cf. it. paleontologo. Vezi definitia »
DECALÓG s. n. Cele zece porunci religioase și morale din Vechiul Testament, revelate de Dumnezeu lui Moise, pe muntele Sinai. – Din fr. décalogue. Vezi definitia »
FRAZEOLÓG, -Ă s. m. f. cel care se exprimă în fraze meșteșugite, dar lipsite de conținut. (< fr. phraséologue) Vezi definitia »
MISTAGÓG, mistagogi, s. m. Preot din antichitate care iniția pe cineva în misterele religioase; p. ext. epitet dat unui om înzestrat cu puterea de a pătrunde în adâncul lucrurilor, de a cunoaște aspectele ascunse ale realității. – Din fr. mystagogue. Vezi definitia »
JAZOLÓG s.m. Specialist în studiul muzicii de jaz. [Et. incertă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z