Definita cuvantului tender
TÉNDER s.n. Vagon care se atașează la o locomotivă cu aburi și în care se transportă combustibilul și apa necesară locomotivei. [< engl., fr. tender].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tender
AUTODÚMPER s. n. autocamion cu cuvă metalică basculantă. (< engl. autodumper, germ. Auto-Dumper) Vezi definitia »
JDER, jderi, s. m. Mic animal carnivor din familia mustelidelor, asemănător cu dihorul, cu blana prețioasă, de culoare brună închis (Martes martes). ♦ Blana acestui animal. – Cf. scr. zdero „mare mâncăcios”. Vezi definitia »
CARBONIFÉR, -Ă I. adj. 1. (despre terenuri, roci) care conține zăcăminte de cărbune. 2. referitor la cărbunele de pământ, la extracția și prelucrarea lui. II. adj., s. n. (din) penultima perioadă a paleozoicului, în care s-au format bogate zăcăminte de cărbuni. (< fr. carbonifère) Vezi definitia »
CANTILEVÉR adj., s.n. (Sistem de suspensie) care nu are o susținere directă. // s.n. (Constr.) Tip de pod metalic ale cărui grinzi principale nu au o susținere directă și suspendă la rândul lor o grindă cu o deschidere redusă. [< fr. cantilever]. Vezi definitia »
CONDOTIÉR s. m. 1. comandant de mercenari în slujba principilor, a papilor sau a orașelor din Italia medievală. 2. (fig.) om venal, gata a se pune în slujba oricărei cauze. (< it. condottiere) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z