Definita cuvantului cosmedin
Cosmedín s. m. – Sărbătoarea Sfinților Cosma și Damian. De la Cosma și Dami(a)n (Hasdeu 1154; DAR).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu cosmedin
mabéin s.n. (înv.) camera de audiențe a sultanului; camera personală a domnului. Vezi definitia »
AUGUSTIN (Aurelius Augustinus) (354-430), teolog, filozof și scriitor latin. Episcop de Hippona. Unul dintre părinții latini ai bisericii, canonizat de biserica catolică. A considerat cunoașterea umană ca participare la cunoașterea divină și și a făcut din ideile platoniciene idei ale înțelegerii lui Dumnezeu („Cetatea lui Dumnezeu”, „Confesiuni”). Doctrina sa despre păcatul originar, despre grația divină și predestinare a avut un rol hotărîtor în constituirea dogmei catolice și a concepției creștin-medievale despre om. Vezi definitia »
catrín s.n. (reg.) stambă. Vezi definitia »
pin1, pini, s.m. (reg.) sondă rudimentară lungă, la capătul căreia e fixat un mic cilindru de tablă, deschis la ambele capete, cu care pescarii iau probe de mâl de pe fundul apei. Vezi definitia »
BRATTAIN [brætein], Walter Houser (1902-1987), fizician american. Contribuții fundamentale în fizica semiconductorilor. Împreună cu J. Bardeen a descoperit (1948) efectul de tranzistor și împreună cu J. Bardeen și W. Schockley a inventat dispozitivul electronic de circuit activ denumit tranzistor. Premiul Nobel (1956), împreună cu J. Bardeen și W. Schockley. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z