Definita cuvantului topocentru
TOPOCÉNTRU s.n. (Astr.) Locul de observație ca punct de origine. [Et. incertă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu topocentru
NEFELOMÉTRU, nefelometre, s. n. (Chim.) Aparat pentru determinarea concentrației emulsiilor prin metode optice. – Din germ. Nephelometer. Vezi definitia »
HIPSOMÉTRU, hipsometre, s. n. Instrument pentru determinarea altitudinii unui loc prin măsurarea variației temperaturii de fierbere a apei. – Din fr. hypsomètre. Vezi definitia »
CALÁNDRU, calandre, s. n. Element frontal al unei caroserii auto, plasat între faruri și prevăzut cu prize de aer, prin care se facilitează răcirea motorului și care contribuie, totodată, la personalizarea diverselor modele de automobile. La unele caroserii, calandrul este integrat în capota față. Mai este cunoscut și sub denumirea de grilă radiator, datorită faptului că, în general, în spatele acestuia este plasat radiatorul de răcire a motorului, asigurându-se astfel un schimb mai eficient de căldură. – Din fr. calandre. Vezi definitia »
INVOLÚCRU, involucre, s. n. (Bot.) 1. Totalitatea frunzișoarelor care se găsesc la baza unor flori sau a unor inflorescențe. 2. Lamă care învelește pălăria tânără a unor ciuperci, înainte ca aceasta să iasă din pământ. – Din fr. involucre, lat. involucrum. Vezi definitia »
CITOMÉTRU s. n. aparat folosit în citometrie. (< fr. cytomètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z