Definita cuvantului transbordor
TRANSBORDÓR s.n. 1. Platformă deplasabilă pe șine, care servește la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. Navă care servește la transbordare. // adj. Nod transbordor = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. [Cf. fr. transbordeur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu transbordor
ÎNVOITÓR, -OÁRE, învoitori, -oare, s. m. și f. (Rar) Țăran muncitor care a încheiat o învoială agricolă. – Din învoi + suf. -(i)tor. Vezi definitia »
BILBOR 1. Depr. intramontană, de baraj vulcanic, în Carpații Orientali, între M-ții Călimani (la NV), Giurgeului (la V și SV) și Bistriței (la E), la 950 m alt., drenată de cursul superior al Bistricioarei. Relief colinar și de terase. Expl. de turbă. Izv. minerale bicarbonatate-calcice. 2. Com. în jud. Harghita, pe Bistricioara; 2.951 loc. (1991). Expl. de turbă. Stațiune balneară cu ape carbogazoase, bicarbonatate, calcice, magneziene, cu conținut bogat în fluor. Rezervație naturală floristică (mlaștina Pîrîul Dobreanului, 3,5 ha). Biserică de lemn (sec. 18). Vezi definitia »
SELECȚIONATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care lucrează în domeniul ameliorării speciilor prin metoda selecției artificiale. [Pron. -ți-o-. / < selecționa + -tor]. Vezi definitia »
a trece în lumea drepților expr. a muri, a deceda. Vezi definitia »
INCUBATÓR s. n. instalație amenajată special pentru incubația (2) artificială a ouălor de păsări sau pentru dezvoltarea, în condiții optime, a prematurilor la vivipare. (< fr. incubateur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z