Definita cuvantului albigenzi
albigenzi s. m. pl. (< lat. [civitas] Albigensium, germ. Albigenser) Sectă creștină rigoristă și antiecleziastică, apărută în S Franței, în orașul Albi (lat. Albigenses), datând din sec. 12. Inspirată de maniheism, doctrina albigenzilor respingea tot ce este pământesc (ca fiind creație a răului), nega pe Iisus Hristos ca întrupare, Vechiul Testament, icoanele, clerul etc. Papa Inocențiu III a inițiat o cruciadă împotriva lor (1213 și 1218) în urma căreia secta a fost înfrântă. (Notă: Informațiile provin din – Dicționar enciclopedic ilustrat, Editura Cartier, 1999)

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu albigenzi
ATRIZI (‹ Atreu) (în mitologia greacă), familie celebră pentru blestemul care i-a urmărit pe membrii săi (Agammenon, Menelau, Egist, Electra, Oreste), datorat nelegiuirilor strămoșului ei, Atreu. Vezi definitia »
lozí, lozésc, vb. IV (reg.) a glumi, a spune snoave. Vezi definitia »
REÎNCĂLZÍ, reîncălzesc, vb. IV. Tranz. A încălzi din nou. ♦ Spec. (Tehn.) A încălzi din nou un material a cărui temperatură a coborât în timpul prelucrării sub limita necesară. – Re1- + încălzi. Vezi definitia »
AȘKENÁZI (‹ fr.) s. m. pl. Denumire a grupului de evrei stabiliți în evul mediu în țările germane, de unde mai tîrziu au migrat în V și E Europei. Obiceiurile și ritualurile lor (originare din Palestina) se deosebesc de cele ale sefarzilor. Vezi definitia »
BRAZI, com. în jud. Prahova; 8.227 loc. (1991). Centrală electrică și de termoficare (600 MW). Combinat petrochimic cu fabrică de cauciuc sintetic. Stație de c. f. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z