Definita cuvantului transsiberian
TRANSSIBERIÁN, -Ă adj. Situat dincolo de Siberia. // s.n. Cale ferată și tren care străbate Siberia de la un capăt la celălalt. [Pron. -ri-an. / cf. fr. transsibérien].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu transsiberian
MAURITIÁN, -Ă, mauritiéni, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Mauritius sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Mauritius sau mauritienilor (1.), privitor la insula Mauritius sau la mauritieni, originar din Mauritius. (cf. fr. mauricien) Vezi definitia »
COSMETICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în cosmetică. (< engl. cosmetician) Vezi definitia »
SĂLĂJEÁN, -Ă, sălăjeni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în judejul Sălaj. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din județul Sălaj. – Sălaj (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
TRANSILVÁN, -Ă, transilvani, -e, adj. Transilvănean. – Din lat. transylvanus. Vezi definitia »
ȘOBOLÁN, șobolani, s. m. Mamifer rozător omnivor din familia muridelor, mai mare decât șoarecele, cu coada lungă acoperită cu solzi în formă de inele, care trăiește în jurul locuințelor, hambarelor, depozitelor etc., provocând mari stricăciuni; guzgan (Rattus norvegicus). ◊ Șobolan negru (sau de casă) = șobolan care trăiește în cămări, în poduri etc., produce mari pagube și transmite diferite boli infecțioase (Rattus rattus). Șobolan de apă = șobolan de culoare roșcată, care trăiește pe malul apelor (Arvicola terrestris). Șobolan moscat = desman. – Sobol + suf. -an. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z