Definita cuvantului tratative
TRATATÍVE s.f.pl. Discuții, negocieri între două sau mai multe părți interesate cu scopul de a se ajunge la o înțelegere. [< it. tratative].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tratative
rave, rave-uri s. n. (adol., tox.) petrecere organizată în spații neconvenționale (pivnițe, magazii, depozite etc.), unde se dansează pe muzică cu ritmuri sincopate și se consumă alcool și droguri sintetice. Vezi definitia »
GRAVE adv. (Muz.; indică modul de execuție) Rar, largo. ♦ (Substantivat, n.) Compoziție sau parte dintr-o compoziție muzicală creată în acest tempo. [Pr.: grá-] – Cuv. it. Vezi definitia »
STATÍVE s. f. pl. (Reg.) 1. Război de țesut manual. ◊ Expr. A pune pânza în stative cu cineva = a lucra în tovărășie cu cineva, a se asocia cu cineva. 2. Instrument cu ajutorul căruia se întinde pielea vitelor tăiate, spre a fi curățată de păr, folosit în industria casnică. – Din scr. stative. Vezi definitia »
GRÁVE I. adv. (muz.) grav, solemn. II. s. n. piesă scrisă în acest tempo. (< it. grave) Vezi definitia »
BARNAVE [barnáv], Antoine (1761-1793), om politic francez. Conducător al grupului „feuillants”-inilor (regaliști-constituționali) în timpul Revoluției burgheze din Franța; ghilotinat în perioada dictaturii iacobine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z