Definita cuvantului trial
TRIÁL1 s.n. Număr gramatical care arată că este vorba de trei exemplare din aceeași speță. [Pron. tri-al. / < lat. trial, cf. it. triale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu trial
SEMNÁL s.n. 1. Semn convențional folosit pentru transmiterea de informații, de avertismente, de comenzi la distanță. ♦ Semnal topografic = baliză; exemplar, număr semnal = exemplar dintr-o carte sau o publicație periodică, întocmit înainte de difuzare. ♦ Sunet convențional după care se recunosc anumite posturi de radio. 2. (Fig.) Tot ceea ce anunță, determină sau servește ca impuls la încetarea unei acțiuni. 3. Aparat, instrument pentru emiterea semnalelor. 4. Ceea ce indică un fenomen sau un obiect din lumea înconjurătoare și care, cu ajutorul scoarței cerebrale, face organismul să acționeze într-un anumit fel; semn, indiciu. [Pl. -le, -luri. / cf. fr. signal, it. segnale, după semn]. Vezi definitia »
Opal=Locul destinat Creatorului ,Parintelui Luminii,Dumnezeul Dumnezeilor in Acest Loc Sacru nu poate patrunde nimeni care nu provine din acest loc Vezi definitia »
sal cf? bn u? Vezi definitia »
SUPERFICIÁL, -Ă adj. (și adv.) care există numai la suprafață, fără să pătrundă în adâncime; de la suprafață. ◊ (fig.) care privește și tratează lucrurile cu ușurință, ușuratic; lipsit de adâncime; neesențial. (< fr. superficiel, lat. superficialis) Vezi definitia »
TRICEFÁL, -Ă, tricefali, -e, adj. Care are trei capete. – Din fr. tricéphale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z