Definita cuvantului crîsnic
crîsnic (crîsnici), s. m.1. Sacristan, diacon. – 2. Năvod pătrat. – 3. Plasă în general. Sl. kristŭ „cruce”, cu suf. -nic. Sensurile secundare se explică prin urzeala în formă de cruce pe care o are de obicei năvodul. Sensurile 2 și 3 sînt n. (pl. crîsnice1) vezi comentariul). – De la aceeași rădăcină sl. provine crîștaș, s. n. (năvod), și probabil crîștie, s. f. (mizerie, nevoie, necaz), cuvînt rar, pe care DAR îl pune în legătură cu crîșca. Cf. și cristac, s. n. (năvod), din bg. krŭstak „cruce”.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu crîsnic
POLÍNIC, -Ă adj. Referitor la polen. [< fr. pollinique]. Vezi definitia »
BUTÍRIC adj. (În sintagma) Acid butiric = acid organic care se găsește în grăsimile animale, mai ales în unt, întrebuințat la prepararea unor esteri, a celulozei etc. – Din fr. butyrique. Vezi definitia »
póstnic, póstnică, adj. (înv.) 1. (persoană) care postește, care respectă posturile; om smerit, cuvios. 2. (despre mâncare) de post. 3. (despre cărți de rugăciune) care se citește în timpul postului. Vezi definitia »
ORTOPANCROMÁTIC, -Ă, ortopancromatici, -ce, adj. (Despre materiale fotografice) Care este sensibil la toate culorile spectrului, inclusiv la roșu. – Din fr. orthopanchromatique. Vezi definitia »
ALEATÓRIC, -Ă adj. v. aleatoriu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z