Definita cuvantului turism
TURÍSM s.n. 1. Sport constând din parcurgerea pe jos sau cu un vehicul a unor regiuni pitorești sau interesante din punct de vedere istoric, geografic etc.; drumeție. ♦ Activitate prestatoare de servicii care se ocupă cu organizarea și desfășurarea unor călătorii de agrement și de recreare sau în alte scopuri. 2. Autoturism. [< fr. tourisme, it. turismo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu turism
PERONÍSM s. n. doctrină și practică aparținând lui Juan Peron. om politic argentinian. (< fr. péronisme, cf. Juan Peron, om politic argentiniar) Vezi definitia »
MODELÍSM s.n. Tehnică de reproducere a unor mașini și aparate la scară redusă (mai ales în vederea folosirii acestora la demonstrațiile din cadrul unor discipline școlare). [Cf. it. modellismo]. Vezi definitia »
MECANÍSM s. n. 1. sistem tehnic din piese fixe și mobile care sunt în contact și ale cărui elemente mobile antrenează mișcarea celorlalte. 2. ansamblul elementelor care formează un întreg, funcționând ca un organism. ◊ sistem, mod de organizare. (< fr. mécanisme, germ. Mechanismus) Vezi definitia »
PROUDHONÍSM PRU-DO-/ s. n. curent reformist utopic care preconiza permanentizarea micii proprietăți private și critica de pe poziții mic-bugheze marea proprietate agricolă, având totodată o atitudine negativă față de lupta de clasă, de revoluția proletară și de dictatura proletariatului. (< fr. proudhonisme) Vezi definitia »
CONFORMÍSM s.n. Atitudine oportunistă, care constă în acceptarea mecanică a unor obiceiuri sau în conformarea la ordinele sau îndrumările primite, împotriva convingerilor proprii. [Cf. fr. conformisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z