Definita cuvantului uvografie
UVOGRAFÍE s.f. Disciplină care se ocupă cu descrierea soiurilor de struguri. [Gen. -iei. / < fr. uvographie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu uvografie
SEISMOTERAPÍE s. f. (Med.) Procedeu terapeutic constând din vibrații rapide, regulate și de mică amplitudine, folosit în unele atonii funcționale; vibroterapie. [Pr.: se-is-.Var.: sismoterapíe s. f.] – Din fr. séismothérapie. Vezi definitia »
PÉNSIE, pensii, s. f. Sumă de bani lunară ce se acordă persoanelor care au ieșit din activitatea profesională pentru limită de vârstă, pentru invaliditate etc. sau care și-au pierdut susținătorul și sunt incapabile de muncă. ◊ Pensie de întreținere sau pensie alimentară = sumă de bani pe care cineva trebuie să o plătească unei persoane pe care justiția îl obligă să o întrețină. ◊ Loc. adj. La pensie = care este pensionar. ◊ Loc. vb. A ieși (sau a scoate pe cineva) la pensie = a (se) pensiona. ♦ (Înv.) Subsidiu. – Din rus. pensija. Vezi definitia »
LEGITIMÁȚIE s. f. act, document personal care atestă oficial identitatea unei persoane. (< fr. légitimation) Vezi definitia »
văpáie s. f., art. văpáia, g.-d. art. văpắii; pl. văpắi Vezi definitia »
TIXOTROPÍE s. f. (Fiz.) Transformare reversibilă a unui gel în sol4, în urma unei agitări, a acțiunii ultrasunetelor etc. – Din fr. thixotropie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z