Definita cuvantului berberidacee
berberidacée s. f., art. berberidacéea, g.-d. art. berberidacéei; pl. berberidacée

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu berberidacee
OTOPIORÉE s.f. (Med.) Afecțiune purulentă a urechii. [Pron. -pi-o-re-e. / < fr. othopyorhée, cf. gr. ous – ureche, pyon – puroi, rhein – a curge]. Vezi definitia »
AZALÉE, azalee, s. f. Nume dat mai multor arbuști ornamentali exotici cu flori roșii, roz sau albe (Azalea). – Din fr. azalée. Vezi definitia »
PRIMULACÉE, primulacee, s. f. (La pl.) Familie de plante perene, rar anuale, cu frunzele dispuse de obicei în rozetă, cu florile gamopetale; (și la sg.) planta care face parte din această familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. primulacées. Vezi definitia »
TRAHÉE, trahei, s. f. 1. Tub elastic fibros și cartilaginos, la oameni și la animale, care leagă laringele de bronhii și prin care circulă aerul necesar respirației din cavitatea bucală sau nazală în bronhii. 2. Fiecare dintre tubulețele subțiri, chitinoase, deschise la exterior și ramificate în corpul insectelor, păianjenilor și miriapodelor, care servesc drept organ de respirație. 3. Fiecare dintre vasele lemnoase în formă de tuburi capilare prin care circulă seva brută în interiorul plantelor superioare. [Pr.: -he-e] – Din fr. trachée. Vezi definitia »
HIPOMENORÉE s.f. (Med.) Flux menstrual cantitativ redus. [< fr. hypoménorrhée]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z