Definita cuvantului bernsteinian
bernsteinián [stei pron. ștaĩ] (bern-stei-ni-an) adj. m., s. m., pl. bernsteiniéni (-ni-eni); adj. f., s. f. bernsteiniánă, pl. bernsteiniéne

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu bernsteinian
valán, valáni, s.m. (înv.) ștejar. Vezi definitia »
FABIÁN s.m. Membru al unei organizații reformiste și oportuniste din Anglia de la sfârșitul sec. XIX, care respingea lupta de clasă, propovăduind posibilitatea trecerii de la capitalism la socialism pe calea reformelor mărunte. [Pron. -bi-an, pl. -ieni. / < engl. Fabian Society, cf. Fabius Cunctator – general roman]. Vezi definitia »
INDIÁN2, -Ă, indieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Indiei sau este originară de acolo. ♦ (Impr.) Persoană care face parte din populația indigenă a Americii; amerindian. 2. Adj. Care aparține Indiei sau populației ei, privitor la India sau la populația ei; indic. ♦ (Impr.) Care aparține populației indigene a Americii, privitor la această populație. ♦ (Substantivat, f.) Limba indiană. [Pr.: -di-an] – Din fr. indien. Vezi definitia »
ANTIMERIDIÁN s. n. meridian diametral opus altuia. (< fr. antiméridien) Vezi definitia »
GAMBIÁN, -Ă, gambiéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Gambiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Gambiei sau gambienilor (1.), privitor la Gambia sau la gambieni, originar din Gambia. (cf. fr. gambien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z