Definita cuvantului rabin
RÁBIN, rabini, s. m. Conducător religios al unei comunități mozaice. [Acc. și: rabín] – Din pol. rabin, germ. Rabbiner. Cf. fr. rabbi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rabin
In contractele cu titlu oneros fiecare din parti urmareste un interes material stipuland primirea unei prestatii in schimbul aceleia pe care o face,urmarind deci realizarea unui folos patrimonial. Contractele bilaterale sunt intotdeauna cu titlu oneros.(Manual Drept Civil) Vezi definitia »
TÉRMIN s.m. v. termen. Vezi definitia »
ENEAGRAMA(din grecescul enea – 9 si grama – figura) defineste metoda prin care ne putem descoperi pe noi insine si pe ceilalti prin cunoasterea celor noua forte si tendinte principale ce exista in fiinta umana si o determina. Vezi definitia »
PIETÍN s. n. 1. Boală contagioasă la oi, care se manifestă prin răni dureroase la picioare, pricinuind distrugerea progresivă a unghiilor. 2. Boală a cerealelor, provocată de unele ciuperci, care duce la înnegrirea părții bazale a tulpinilor, la pălirea, îndoirea și căderea plantelor. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piétin. Vezi definitia »
MANDRÍN s.n. 1. Piesă ascuțită folosită la găurirea tablei metalice; dorn, priboi. ♦ Unealtă pentru lărgirea sau formarea găurilor din piese tubulare sau inelare. ♦ Dispozitiv pentru fixarea pieselor de prelucrat sau a uneltelor. 2. Sârmă care se așază înăuntrul instrumentelor găunoase (ace, trocare etc.) pentru a împiedica astuparea lor. [Pl. -ne, -nuri, var. mandrină s.f. / < fr. mandrin]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z