Definita cuvantului domina
dominá (domín, dominát), vb. – A stăpîni. Lat. dominari (sec. XIX), fr. dominer.Der. domeniu, s. n., din fr. domaine; domenial, adj.; dominant, adj.; dominator, adj.; dominați(un)e, s. f.; predomina, vb., din fr.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu domina
RETURNÁ2, returnéz, vb. I. Tranz. A turna din nou un film. – Re1- + turna2. Vezi definitia »
SUBORDONÁ vb. I. tr. A face ca un lucru să depindă de altul; a hotărî, a determina o ordine de dependență de la inferior la superior; a supune. [Var. subordina vb. I. / < fr. subordonner, it. subordinare]. Vezi definitia »
RAFINÁ vb. I. tr. a curăța o substanță, un produs etc. de corpurile străine pe care le conține. II. tr., refl. (fig.) a (se) face mai fin, mai delicat. (< fr. raffiner) Vezi definitia »
SUPRADIMENSIONÁ, supradimensionez, vb. I. Tranz. A dimensiona peste cotele obișnuite. ♦ Fig. A prezenta în mod exagerat mărimea, importanța reală a lucrurilor. [Pr.: -si-o-] – Supra- + dimensiona. Vezi definitia »
FUNCȚIONÁ, funcționez, vb. I. Intranz. A-și îndeplini funcția, rolul. ♦ A fi în funcție, a se afla în stare de funcționare. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. fonctionner (după funcție). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z