Definita cuvantului duhan
duhán s. n. – (Trans., Banat) Tutun. – Var. dohan. Sb. duhan, v. sb. duchanŭ, din tc., arab. duhân (Miklosich, Fremdw., 87; Cihac, II, 104; Meyer 76), cf. mag. dohány, alb. duhan.Der. duhăni, vb. (a fuma); duhăneală, s. f. (Trans., acțiunea de a fuma).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu duhan
COLEGIÁN, colegieni, s. m. (Înv.) Elev al unui colegiu (6). [Pr.: -gi-an] – Din fr. collégien. Vezi definitia »
MONOPLÁN, monoplane, s. n. Avion cu o singură aripă, așezată transversal și simetric față de fuzelaj. – Din fr. monoplan. Vezi definitia »
pulpán, pulpáne, s.n. (reg.) copan de pasăre. Vezi definitia »
TEXÁN, -Ă, texáni, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care face parte din populația de bază a statului Texas din Statele Unite ale Americii sau este originară de acolo. (cf. engl. Texan; din /Texa/s (n.pr.) + suf. -an) Vezi definitia »
TOSCÁN, -Ă, toscani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Toscanei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Toscanei sau populației acestei regiuni, care este din Toscana, care se referă la regiunea Toscana sau la populația ei; propriu, caracteristic pentru regiunea Toscana sau pentru populația ei. – Din fr. toscan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z