Definita cuvantului liliacee
LILIACÉE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze întregi, având nervuri paralele, și cu fructul de obicei o capsulă sau o bacă; (și la sg.) plantă din această familie. ◊ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] – Din fr. liliacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu liliacee
RUBIACÉE, rubiacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee dicotiledonate, cu frunze înguste, situate mai multe la un nod, cu flori mici grupate în inflorescențe bogate; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. [Pr.: -bi-a-ce-e] – Din fr. rubiacées. Vezi definitia »
BIGNONIACÉE s.f.pl. (Bot.) Familie de plante gametopetale, cuprinzând plante lemnoase ca bignonia, catalpa etc. ; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ni-a-ce-e, sg. invar. / cf. fr. bignoniacées]. Vezi definitia »
TAXACÉE s. f. pl. familie de plante gimnosperme din ordinul coniferelor: tisa. (< fr. taxacées) Vezi definitia »
MALACOSTRACÉE s.f. pl. Subclasă de crustacee superioare care au capul lipit de torace și abdomenul distinct; (la sg.) animal din această subclasă. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. malacostracés]. Vezi definitia »
amarilidacée s. f., art. amarilidacéea, g.-d. art. amarilidacéei; pl. amarilidacée Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z