Definita cuvantului fiastru
fiástru (fiáștri), s. m. – Fiu vitreg. – Mr. h’il’astru. Lat. filiaster (Pușcariu 602; Candrea-Dens., 600; REW 3295; Philippide, II, 642; DAR), cf. alb. thieštrë, it. figliastro, sp. hijastro. Înv. (Iordan, BF, VI, 10, consideră că nu este vorba de un cuvînt popular, ci de un termen juridic, ceea ce nu este sigur). – Der. fiastră, s. f. (fiică vitregă), care de asemenea poate reprezenta direct. lat. fῑliastra.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu fiastru
POLITICÁSTRU s.m. (Peior.) Politician de duzină, lipsit de valoare. [Et. incertă]. Vezi definitia »
pentru domeniul ferviar: este aparatul aflat în biroul de mișcare sau în cabinele tehnice cu instalații de semnalizare din stațiile de căi ferate unde se realizează interblocaje între diferite părți de instalații și de unde se pot manipula de către personalul autorizat instalații feroviare (macazuri, saboți de deraiere, bariere, semnale, frâne de cale, etc.) Vezi definitia »
FRU-FRÚ s.n. Foșnet ușor pe care îl produc țesăturile (de mătase, mai ales fustele confecționate din mătase). ♦ (Fig.) Confuzie, agitație; entuziasm, avânt. // adj. invar. Frivol, ușuratic. [Cf. fr. froufrou, it. fru-fru]. Vezi definitia »
VARMÉTRU s.n. (Fiz.) Instrument pentru măsurarea puterii electromagnetice reactive în vari. [< fr. varmètre]. Vezi definitia »
PLÉCTRU, plectre, s. n. Placă mică de metal, de os, de celuloid sau de alt material, cu care se ciupesc coardele unor instrumente muzicale. – Din fr. plectre, lat. plectrum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z