Definita cuvantului acidofilie
ACIDOFILÍE s. f. însușirea de a fi acidofil; oxifilie. (< fr. acidophilie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu acidofilie
SOFROLOGÍE s. f. disciplină medicală care își propune o întărire a organismului uman prin aducerea acestuia prin anumite exerciții într-o stare totală de relaxare fizică și psihică. (< fr. sophrologie) Vezi definitia »
AUTOCEFALÍE s.f. Independență, neatârnare a unei biserici ortodoxe naționale. [< fr. autocéphalie, cf. gr. autokephalia]. Vezi definitia »
TRANSCRÍE vb. tr. 1. a face o copie scrisă, a copia. 2. a transpune un text scris dintr-un alfabet în altul, pentru facilitarea lecturii. ◊ a nota în scris elementele unui idiom. 3. a prelucra o piesă muzicală scrisă pentru un anumit instrument sau pentru o anumită voce, astfel încât să poată fi cântată de un alt instrument sau de o altă voce. 4. (jur.) a copia un act într-un registru public special. (după fr. transcrire) Vezi definitia »
HIPERMETRÍE s. f. (med.) 1. dimensiunea exagerată a mișcărilor unei articulații. 2. stare a unui individ de statură și greutate mare. 3. deficiență a coordonării cinetice, ca urmare a unei aprecieri greșite a mișcării. (< fr. hypermétrie) Vezi definitia »
OBSTRÚCȚIE s.f. 1. Astupare, gâtuire a unui canal, a unui vas de sânge, oprind sau împiedicând astfel circulația normală a substanțelor din organism; ocluzie, obliterație. 2. Manevră, uneltire, opunere înverșunată pentru a zădărnici o acțiune (parlamentară). 3. (Sport) Manevră neregulamentară prin care un apărător încearcă să împiedice pe atacantul advers să ajungă mingea fără ca el însuși să încerce s-o joace. ♦ Acțiune neregulamentară prin care un boxer încearcă să-și împiedice adversarul să lovească. [Gen. -iei, var. obstrucțiune s.f. / < fr. obstruction, cf. rus. obstrukțiia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z