Definita cuvantului actinomicetale
ACTINOMICETÁLE s. f. pl. ordin de bacterii ramificate, amintind de ciuperci. (< fr. actinomycétales)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu actinomicetale
BABELE, vf. în N masivului Bucegi, între Ialomița și Valea Jepilor. Alt.: 2.292 m. Denumit astfel după formele specifice („ciuperci uriașe”) pe care le-au luat „conglomeratele de Bucegi” și gresiile, în urma acțiunii de modelare complexă (eoliană, șiroire, eroziune diferențială). Important obiectiv turisti; cabană; punct final de telecabină legat de Bușteni, dat în folosință în 1978 (lungime 4.350 m) și punct de plecare a telecabinei spre hotelul „Peștera” din apropierea Peșterii Ialomiței (dată în exploatare în 1982, cu o lungime de 2.600 m). Vezi definitia »
MĂGULÉLE s. f. pl. în expr. v. lua (IV. 1.) Expr. A lua (pe cineva) cu măgulele sau (refl.) a se lua pe lângă cineva cu binele = a măguli pe cineva (pentru a-i câștiga bunăvoința). [DEX '96] Vezi definitia »
numele purtat de persoana, care a fost transmis de la parinti ca mostenire si amintirea despre stramosi. numele poate fi preluat de copii de la mama sau de la tata. de/a lungul mai multor generatii numelele de familie se poat ramifica ajungind la citeva 10. multe popoare port numele de familie de la mai multi stramosi, de obicei se atesta la qarabi Vezi definitia »
BELCIUGATELE, com. în jud. Călărași; 2.228 loc. (1991). Vezi definitia »
a-și bea mințile expr. a bea până la inconștiență sau nebunie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z