Definita cuvantului taurin
TAURÍN, -Ă, taurini, -e, adj. Din specia taurului. ♦ (Substantivat, f. pl.) Specie de bovine care au caracterele taurului. – It. taurino.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu taurin
PINGUÍN, pinguini, s. m. Nume dat unor genuri diferite de păsări palmipede marine, cu ciocul lung, cu aripile scurte, negre, improprii pentru zbor, servind ca înotătoare, cu picioarele scurte, situate la extremitatea posterioară a trunchiului, cu pieptul alb, cu mersul legănat, care trăiesc în grupuri în regiunile polare sudice. – Din fr. pingouin. Vezi definitia »
CABOTÍN, -Ă, cabotini, -e, s. m. și f. 1. (în trecut, în Franța) Actor (sau actriță) ambulant(ă). 2. Actor (sau actriță) mediocru(ă) care urmărește obținerea de efecte teatrale cu mijloace facile, de prost gust; p. ext. persoană care urmărește să obțină succese ușoare prin mijloace ieftine. – Din fr. cabotin. Vezi definitia »
BOIVIN [buavẽ], André (1895-1949), medic și chimist francez. Prof. univ. la București (1928-1936). Contribuții la studiul microchimiei bacteriilor și a factorilor antigenici bacterieni. M. coresp. al Acad. Române (1947). Vezi definitia »
din olandeza „jaarmarkt” se traduce piata anuala, de sezon, etc; este alcatuita din „jaar” -an si „markt”-piata, se pronunta „iaarmarc” Vezi definitia »
OCTAVÍN, octavine, s. n. Flaut mic care emite sunete cu o octavă mai sus decât cele obișnuite. – Din fr. octavin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z