Definita cuvantului ad
AD- pref. „adaos”. (< fr. ad-, cf. lat. ad, lângă)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ad
FARÁD s.m. Unitate de măsură pentru capacitatea electrică, egală cu capacitatea unui condensator care, încărcat cu o sarcină de un coulomb, dă o diferență de potențial de un volt. [< fr., it. farad, cf. M. Faraday – fizician englez]. Vezi definitia »
BRAD, brazi, s. m. 1. Arbore din familia coniferelor, care crește în zona muntoasă, înalt, cu frunze în formă de ace de culoare verde închis, persistente (Abies alba și pectinata); p. ext. nume generic dat coniferelor. ◊ Apă de brad = a) amestec de apă și ulei extras din frunze de pin, folosit pentru primenirea aerului în camere sau săli; b) băutură alcoolică aromată cu esență din semințe de jneapăn. ◊ Compuse: bradul-ciumei = varietate de jneapăn cu fructe mici (Juniperus intermedia); brad-negru sau brad-roșu = molid. ♦ Lemnul arborelui descris mai sus. ♦ Brad (1) tăiat și împodobit cu globuri, jucării etc. cu prilejul crăciunului sau al anului nou. ♦ Vârf sau crengi de brad (1) cu care se împodobesc carul și porțile mirilor în timpul nunții. 2. (Art.) Numele unei hore care se joacă, în ajunul nunții, la casa miresei. – Comp. alb. breth. Vezi definitia »
AKKAD, oraș antic în N Mesopotamiei. În milen. 3 î. Hr. a devenit centrul puternicului stat cu același nume, întemeiat de Sargon I (2350-2295 î. Hr.). Vezi definitia »
smrad (-duri), s. n. – Duhoare, miros greu. Sl. smradŭ (Tiktin). Sec. XVI, înv.Der. smeredui, vb. (a infecta, a contagia), cf. rus. smerdĕtĭ, sb. smrdeti; smerduitor, adj. (infecțios, contagios). Vezi definitia »
VINOGRÁD s.n. Sos rece preparat cu oțet, untdelemn, pătrunjel tocat, sare și piper; vinegretă (2) [în DN]. [< rus. vinograd]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z