Definita cuvantului adelfie
-ADELFÍE2 elem. adelf(o)-.

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu adelfie
OFTALMOPLEGÍE s.f. (Med.) Paralizie a mușchilor ochiului. [Gen. -iei. / < fr. ophtalmoplégie, cf. gr. ophthalmos – ochi, plege – lovire]. Vezi definitia »
STÁȚIE s. f. 1. oprire, popas. ◊ punct de oprire, staționare a vehiculelor de transport public pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, încărcarea sau descărcarea mărfurilor etc. 2. așezământ, instituție pentru efectuarea unor cercetări științifice, bazate pe observarea anumitor fenomene. ◊ punct geodezic din care se fac observații. 3. poziție, loc. ♦ ~ de benzină = punct de aprovizionare cu combustibil, ulei și apă a autovehiculelor. ◊ loc de unde se fac emisiuni radiofonice, de televiziune etc. ♦ ~ electrică = ansamblu de instalații electrice la colectarea energiei electrice de la surse, la transformarea și distribuția ei. 4. ă planetelor = poziție pe traiectoria aparentă a planetelor pe cer când acestea par nemișcate pentru un timp. ♦ ~ spațială (sau cosmică) = satelit artificial sau vehicul cosmic plasat pe o orbită în jurul Pământului, servind ca laborator sau observator extraatmosferic ori ca rampă de lansare spre alte planete. (< it. station, lat. statio) Vezi definitia »
AMIGDALOTOMÍE s.f. Incizie a amigdalelor; tonsilotomie. [Gen. -iei. / < fr. amygdalotomie]. Vezi definitia »
-STEGÍE Element secund de compunere savantă cu semnificația „acoperiș”, „acoperământ”, „capac”. [< fr. -stégie, cf. gr. stegos]. Vezi definitia »
CONVERSÁȚIE, conversații, s. f. Discuție, convorbire. ♦ (Rar) Fel de a vorbi, de a discuta. [Var.: (înv.) conversațiúne s. f.] – Din fr. conversation, lat. conversatio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z