Definita cuvantului alcooliza
ALCOOLIZÁ vb. I. tr. a adăuga alcool unui alt lichid. II. refl. (despre oameni) a se intoxica cu alcool. (< fr. alcooliser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu alcooliza
SENSIBILIZÁ, sensibilizéz, vb. I. Tranz. și refl. 1. A deveni sensibil sau a mări sensibilitatea unui țesut, a unui mușchi etc. față de acțiunea unui agent exterior; p. ext. (tranz.) a face (mai) sensibil pe cineva sau ceva. ♦ (Despre un material fotografic) A (se) face sensibil la acțiunea luminii. ♦ Tranz. A extinde intervalul de variație a unei mărimi în care un sistem fizico-chimic își menține o anumită sensibilitate. 2. (Rar) A (se) concretiza, a (se) materializa. – Din fr. sensibiliser. Vezi definitia »
PRIVATIZÁ, privatizez, vb. I. A trece întreprinderi sau instituții din proprietatea statului în proprietatea particulară. – Privat + suf. -iza. Vezi definitia »
FURNIZÁ vb. tr. 1. a procura prin vânzare (mărfuri), a aproviziona; a livra. 2. a oferi o informație, o știre etc. (după fr. fournir) Vezi definitia »
AUTOACUZÁ vb. I. refl. A se acuza pe sine însuși. [Et. incertă]. Vezi definitia »
DESESIZÁ vb. I. refl. (despre instanțe) a refuza să se ocupe de rezolvarea unei cauze. II. tr. a lua (fără voie) cuiva o sarcină. (după fr. dessaisir) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z