Definita cuvantului algal
ALGÁL, -Ă adj. referitor la alge. (după lat. algaceus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu algal
FÓTBAL s.n. Joc cu mingea practicat pe un teren de anumite dimensiuni între două echipe de câte unsprezece jucători, care pot lovi mingea numai cu piciorul sau cu capul pentru a o băga în poarta adversarului. [Var. futbol s.n. / < engl., fr. football < engl. foot – picior, ball – minge]. Vezi definitia »
DUODECIMÁL, -Ă adj. Care are ca bază numărul 12, care se divide cu 12. [< fr. duodécimal, cf. lat. duodecim – doisprezece]. Vezi definitia »
SIDERÁL, -Ă adj. referitor la aștri; astral. ♦ zi ~ă = interval de timp între două treceri consecutive ale unei stele la același meridian; an ~ = intervalul de timp în care Pământul efectuează o revoluție în jurul Soarelui. (< fr. sidéral, lat. sideralis) Vezi definitia »
UNILATERÁL, -Ă, unilaterali, -e, adj. Care este îndreptat, situat într-o singură direcție. ♦ Care nu angajează decât una dintre părțile contractante. ♦ Care este hotărât (în mod arbitrar) de una singură dintre părți. ♦ Care ține seamă de o singură latură a lucrurilor; care cunoaște numai un aspect al unei probleme și judecă dintr-un singur punct de vedere sau se mărginește la un singur domeniu de cunoștințe; mărginit; arbitrar. – Din fr. unilatéral. Vezi definitia »
MINISTERIÁL, -Ă adj. care ține de un ministru, de un minister. ♦ bancă ~ă = loc unde sunt grupați membrii guvernului la ședințele parlamentului; hârtie (sau coală) ~ă = hârtie (coală) de format obișnuit pentru cereri; plic ~ = plic mare, în care se păstrează acte fără a fi îndoite. (< fr. ministériel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z