Definita cuvantului ambiționa
AMBIȚIONÁ vb. I. tr. a trezi ambiția, dorința de a face ceva. II. refl. a fi stăpânit de ambiție; a se încăpățâna. (< fr. ambitionner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ambiționa
LIBIDINÁ vb. I. intr., refl. (Liv.) A(-și) satisface dorințele sexuale. [Cf. it. libidinare, lat.t. libidinari]. Vezi definitia »
ORDINÁ vb. I. tr., refl. A (se) ordona. [< it. ordinare]. Vezi definitia »
OVAȚIONÁ, ovaționez, vb. I. Tranz. și intranz. A manifesta aprobare sau entuziasm pentru o persoană, o idee, o acțiune etc., prin urale sau aplauze; a aplauda, a aclama. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. ovationner. Vezi definitia »
inseamna deopotriva institutia autoritatii civile si functiile ei particulare, de mentinere a ordinii`si de protyejare a societatii in general Vezi definitia »
SPIONÁ, spionez, vb. I. 1. Intranz. A culege în mod clandestin informații secrete privitoare la un alt stat și a le transmite altui stat. 2. Tranz. și refl. recipr. A (se) iscodi, a (se) pândi în scopul de a raporta cuiva cele aflate. ♦ A (se) privi, a (se) urmări pe furiș. [Pr.: spi-o-] – Din germ. spionieren, it. spionare Cf. fr. espionner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z