Definita cuvantului anoblepsie
ANOBLEPSÍE s. f. sindrom care se manifestă prin fixarea privirii în sus, ca urmare a devierii spastice a globilor oculari. (< fr. anoblepsie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu anoblepsie
GRANULÍE s. f. formă gravă de tuberculoză, prin prezența de granulații în plămâni și în toate organele; tuberculoză miliară. (< fr. granulie) Vezi definitia »
Poezie cu formă fixă, in care fiecare vers din prima strofă este comentat pe rând în câte o strofă ulterioară, încheiată cu versul respectiv, iar ultima strofă reia, în ordine inversă, versurile din prima stofa. Vezi definitia »
CISTINURÍE s. f. eliminare urinară de cistină în exces. (< fr. cystinurie) Vezi definitia »
pécie, pécii, s.f. (înv. și reg.) 1. carne macră de vită, de oaie sau de porc (mai ales de pe lângă șira spinării), bună pentru friptură. 2. bucată sau felie de carne macră, sărată și afumată. 3. friptură. 4. tocană de carne. 5. bucată de slănină cât lungimea porcului. 6. peritoneu. 7. (în sintagmă) pecia popii = bucată de colac pe care o ia preotul la biserică. 8. măruntaie. Vezi definitia »
RECLAMÁȚIE, reclamații, s. f. Faptul de a reclama; (concr.) petiție, plângere, jalbă prin care se cere ceva sau se aduc anumite învinuiri cuiva. [Var.: (înv.) reclamațiúne, (pop.) lăcrămáție s. f.] – Din fr. réclamation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z