Definita cuvantului antibenzopirină
ANTIBENZOPIRÍNĂ s. f. oleat de magneziu, rezistent față de acizii slabi și bun conducător de electricitate. (< anti- + benzopirină)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu antibenzopirină
SUVÉICĂ, suveici, s. f. 1. Piesă de lemn la războiul de țesut, de formă lunguiață, care servește la introducerea firului de bătătură în rostul urzelii; suvelniță. ◊ Expr. (Iute) ca o suveică sau ca suveica = foarte ager, sprinten; foarte harnic. 2. Piesă din mecanismul mașinii de cusut, în care se introduce un mosorel cu ață. – Din bg. sovalka. Vezi definitia »
ȘCOÁLĂ, școli, s. f. 1. Instituție de învățământ public, unde se predau elementele de bază ale principalelor discipline; p. ext. activitate legată de această instituție; învățătură, învățământ. ♦ Localul, clădirea în care este instalată și funcționează instituția de mai sus. ♦ Totalitatea elevilor și a cadrelor didactice dintr-o asemenea instituție de învățământ. 2. Fig. Izvor, sursă de cunoștințe, de învățături; mijloc, sistem de instruire într-un anumit domeniu; p. ext. învățătură, experiență dobândită pe această cale. 3. Fig. Curent, mișcare științifică, literară, artistică etc. care grupează în jurul ei numeroși adepți; baza teoretică a acestei mișcări. ◊ Expr. A face școală = a avea un număr de adepți. – Din bg., scr., rus. škola, pol. skola. Vezi definitia »
ALGOCENÓZĂ s.f. (Biol.) Grupare naturală alcătuită din indivizii uneia sau ai mai multor specii de alge. [< fr. algocénose, cf. gr. alga – algă, koinos – comun]. Vezi definitia »
BATÍSTĂ, batiste, s. f. Bucată pătrată de pânză sau de mătase, întrebuințată pentru șters nasul sau fața. – Fr. batiste. Vezi definitia »
pincă, pinci, s.f. (Reg.) Joc în care participanții așezați într-un cerc, stând în picioare, au ca scop suprapunerea prin aruncare a două sau mai multe monede. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z