Definita cuvantului anvelopă
ANVELÓPĂ s. f. 1. înveliș protector din cauciuc al unei camere de aer, al unei roți de vehicul. ◊ înveliș al unei mingi (de fotbal, volei etc.). 2. supracopertă. ◊ mapă în care se păstrează o carte în timpul cititului. ◊ plic. 3. (arte) atmosferă care învăluie figurile dintr-un tablou. (< fr. enveloppe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu anvelopă
MÓDĂ s. f. 1. fel de a se îmbrăca, de a se purta etc., particular unei anumite epoci; gust, preferință la un moment dat pentru un anumit fel de a se îmbrăca. 2. magazin de ĕ = magazin de pălării de damă sau de accesorii pentru îmbrăcămintea femeiască; jurnal (sau revistă) de ~ = publicație care cuprinde modele de haine. (< it. moda, germ. Moda, fr. mode) Vezi definitia »
MONÉDĂ s.f. Ban de metal sau de hârtie, care are curs legal într-un stat; (curent) ban de metal, mărunțiș. [Var. monetă s.f. / < ngr. moneda, cf. it. moneta, lat. moneta]. Vezi definitia »
TROMBOCÍTĂ s.f. v. trombocit. Vezi definitia »
filodórmă (filodórme), s. f. – Sumă de bani plătită pentru obținerea cedării unor drepturi. Ngr. φιλοδώρημα (Candrea; Gáldi 190). Vezi definitia »
pensionară, pensionare s. f. 1. deținută, pușcăriașă. 2. prostituată care activează într-un bordel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z