Definita cuvantului artificial
ARTIFICIÁL, -Ă adj. 1. făcut de om; nenatural; meșteșugit. 2. (și adv.) prefăcut, nesincer; artificios. 3. arbitrar. (< fr. artificiel, lat. artificialis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu artificial
NAȚIONÁL, -Ă, naționali, -e, adj. Care este propriu sau aparține unei națiuni, unui stat, care caracterizează o națiune sau un stat; care se referă la o națiune, la un stat sau le reprezintă; care este întreținut sau instituit de stat; (despre instituții de cultură) în care se vorbește limba națiunii respective. ◊ Șosea națională = șosea care leagă centrele importante ale unei țări și a cărei întreținere se află în seama administrației centrale. [Pr.: -ți-o-] – Din lat. nationalis, fr. national. Vezi definitia »
DISTRICTUÁL, -Ă adj. Care ține de district, referitor la district. [Pron. -tu-al. / cf. it. distrittuale]. Vezi definitia »
FIGURÁL, -Ă adj. 1. (despre sensul unui cuvânt) figurat, alegoric. 2. (ornamental) cu figuri. (< it. figurale, germ. figural) Vezi definitia »
ANTICONCEPȚIONÁL, -Ă adj., s.n. (Mijloc) care împiedică fecundarea ovulului de către spermatozoid. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. anticonceptionnel]. Vezi definitia »
deal de langa orasul Iasi Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z