Definita cuvantului asana
ASANÁ vb. tr. 1. a înlătura surplusul de apă de pe o suprafață de teren prin lucrări hidrotehnice; (p. ext.) a curăța, a face salubru. 2. (med.) a elimina un focar de infecție. 3. (fig.) a îmbunătăți, a redresa; a însănătoși. ◊ (ec.) a stabiliza (moneda). (după fr. assainir, lat. sanare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu asana
AMÂNÁ, amấn, vb. I. Tranz. 1. A trece la îndeplinirea unei acțiuni într-un moment ulterior celui stabilit inițial. 2. A purta cu vorba pe cineva. – A3 + mâne (= mâine). Vezi definitia »
RECRIMINÁ vb. tr. a răspunde unor acuzații sau injurii prin altele; a reproșa; a acuza. (< fr. récriminer) Vezi definitia »
ANTONELLO DA MESSINA (c. 1430-1479), pictor italian din Renaștere. Asimilează de la flamanzi tehnica picturii în ulei. Maestru al prespectivei cromatice. Portrete („Condotierul”, „Annunziata”) și compoziții cu tematică religioasă („Răstignirea”, „Sf. Sebastian”). Vezi definitia »
TEROSONÁ vb. tr. a aplica un strat protector anticorosiv pe suprafața inferioară a unui autovehicul. (< germ. Terroson/Werke/) Vezi definitia »
TUNÁ, tun, vb. I. 1. Intranz. impers. A se produce un tunet; a se auzi tunetul. 2. Tranz. impers. (Reg.; în imprecații) A lovi pe cineva trăsnetul; a trăsni. 3. Intranz. (La pers. 3) A vui, a bubui. ♦ (Despre glas, cuvinte) A răsuna puternic; (despre oameni) a vorbi cu glasul ridicat; a striga. ◊ Expr. A tuna și a fulgera = a fi foarte furios, a face scandal. 4. Intranz. (Înv.) A trage cu tunul sau cu alte arme de foc. – Lat. tonare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z