Definita cuvantului aseleniza
ASELENIZÁ vb. intr. (despre astronave) a lua contact cu Luna venind de pe Pământ; a aluniza. (după rus. aselenizațiia, cf. gr. Selene, Lună)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aseleniza
COLONIZÁ vb. tr. 1. a transforma în colonie un teritoriu, o țară. 2. a popula cu coloniști (o țară, un teritoriu cucerit). 3. a popula regiuni din propria țară cu oameni aduși din alte regiuni. ◊ a introduce o specie de vânat într-un teren în care nu a existat. (<fr. coloniser) Vezi definitia »
SINTONIZÁ vb. I. tr. A realiza o sintonie; a acorda. [< fr. syntoniser]. Vezi definitia »
POLIMERIZÁ, polimerizez, vb. I. Tranz. și intranz. A (se) uni (spontan sau prin diverse reacții chimice) mai mulți monomeri în polimeri, prin păstrarea compoziției procentuale inițiale și așezarea atomilor în moleculă. – Din fr. polymériser. Vezi definitia »
ABUZÁ vb. I. intr. 1. A folosi ceva excesiv, fără măsură. 2. A comite nedreptăți, incorectitudini profitând de o anumită situație. [< fr. abuser]. Vezi definitia »
FLUIDIZÁ vb. I. tr., refl. A (se) transforma, a (se) preface într-un mediu cu fluiditate pronunțată; fluidifica. [Pron. flu-i-. / < fr. fluidiser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z