Definita cuvantului astrometru
ASTROMÉTRU s. n. aparat fotometric pentru măsurarea și compararea gradului de luminozitate a aștrilor. (< germ. Astrometer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu astrometru
MOBILOMÉTRU, mobilometre, s. n. (Tehn.) Vâscozimetru pentru determinarea consistenței lacurilor, vopselelor etc. – Din engl. mobilometer. Vezi definitia »
sechéstru (-re), s. n. – Sigilarea bunurilor debitorului, confiscare. – Mr. sucrestu. Fr. séquestre, în mr. din it. sequestro, cf. tc. sekuestro.Der. sechestra, vb. (a pune sechestru, a confisca), din fr. séquestrer. Vezi definitia »
TÁRTRU s.n. 1. Substanță salină care se depune la fundul și pe pereții butoaielor cu vin nou. 2. Substanță calcaroasă care se depune pe coroana dinților; detritus. [Pl. -uri, -re. / < fr. tartre]. Vezi definitia »
JUGÁSTRU, jugaștri, s. m. Arbore de lemn alb și tare, înalt până la 15 m, cu scoarța roșiatică, cu frunze palmate și cu flori verzi, care crește în regiunile de câmpie și de dealuri (Acer campestre). – Lat. *jugaster (< jugum „jug”). Vezi definitia »
PENETROMÉTRU, penetrometre, s. n. (Tehn.) Aparat pentru determinarea rezistenței la pătrundere a bitumurilor, a unsorilor consistente etc. – Din fr. pénétromètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z