Definita cuvantului autonimie
AUTONIMÍE s. f. 1. faptul, însușirea de a fi autonim. 2. creare în taxonomia biologică a numelui unui alt taxon de același rang, care include tipul taxonului imediat superior. (< fr. autonymie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu autonimie
smârzénie, smârzeníi, s.f. (reg.) urâțenie. Vezi definitia »
RELÍGIE, religii, s. f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion. Vezi definitia »
CEROGRAFÍE s.f. (Poligr.) Procedeu de pregătire a unei forme de tipar înalt prin gravarea manuală a imaginii într-un strat de ceară aplicat pe o placă de metal; gravură în encaustică. [< fr. cérographie]. Vezi definitia »
AMFIBOLOGÍE, amfibologii, s. f. Construcție defectuoasă de stil, de limbă etc. care poate da naștere la echivoc. – Fr. amphibologie (lat. lit.amphibologia). Vezi definitia »
BIOCRONOLOGÍE s. f. știință care studiază viața în funcție de timp. (< germ. Biochronologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z