Definita cuvantului autoplazie
AUTOPLAZÍE s. f. proces de dezvoltare în care unele celule ale embrionului se diferențiază morfologic și biologic într-o anumită direcție. (< fr. autoplasie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu autoplazie
IMUNOPROFILAXÍE, imunoprofilaxii, s. f. Prevenire a unei boli contagioase prin imunizare cu vaccinuri, seruri specifice etc. – Din fr. immunoprophylaxie. Vezi definitia »
GINECOMASTÍE s. f. dezvoltare exagerată a mamelelor la bărbați. (< fr. gynécomastie) Vezi definitia »
LOGOPEDÍE s. f. Ramură a medicinii și a pedagogiei care studiază, tratează și corectează defectele de pronunțare și de emisiune vocală (mai ales la copii). – Din fr. logopédie. Vezi definitia »
BEȚIE ciupeală, macheală, machescu, matoleală, matosire, văruială. Vezi definitia »
AUTONOMÍE s. f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.) de a se administra singur, în cadrul unui stat condus de o putere centrală. ♦ Situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z