Definita cuvantului autotelic
AUTOTÉLIC, -Ă adj. (fil.) care își are scopul în sine. (< fr. autotélique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu autotelic
ZOOMÓRFIC, -Ă adj. 1. Referitor la zoomorfie; zoomorf. 2. (Arte) Care reprezintă în mod plastic animale. [< fr. zoomorphique]. Vezi definitia »
ONÍRIC, -Ă, onirici, -ce, adj. 1. Privitor la vise, care aparține visului; care delirează, care aiurează din cauza unei obsesii sau unor halucinații. ◊ Delir oniric = delir asemănător cu visul, care se manifestă în unele boli psihice și în care bolnavul se comportă ca un somnambul. ♦ (Despre oameni) Care este străin de ce se întâmplă în jurul lui, care trăiește într-o lume de vis. 2. (Despre creații literare) care are ca temă principală situațiile onirice (1). – Din fr. onirique. Vezi definitia »
NEOLINGVÍSTIC, -Ă I. adj. referitor la neolingvistică. II. s. f. curent lingvistic care se întemeiază pe concepțiile idealiste ale romanistului german Vossler și pe ideile geografiei lingvistice. (< it. neolinguistico, /II/ neolinguistica) Vezi definitia »
TETRASILÁBIC, -Ă adj. Cvadrisilabic. [Cf. fr. tétrasyllabique, lat. tetrasyllabus, gr. tetrasyllabos]. Vezi definitia »
EXANTEMÁTIC, exantematice, adj. n. (în sintagma) Tifos exantematic = boală infecțioasă și epidemică gravă, care se manifestă prin temperatură foarte ridicată, convulsii și erupții pe piele. [Pr.: eg-zan-] – Din fr. exanthématique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z