Definita cuvantului axiomatic
AXIOMÁTIC, -Ă I. adj. întemeiat pe o axiomă, cu caracter de axiomă. ♦ metodă ~ă = metodă științifică de expunere care, pornind de la axiome, deduce noi propoziții (teoreme). II. s. f. disciplină care studiază înlănțuirea coerentă a axiomelor, în scopul asigurării corectitudinii fundamentelor matematicii și a utilizării corecte a deducției în științe; timologie. (< fr. axiomatique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu axiomatic
Volemic, adj. care se referă la volumul sângelui (volemie) Vezi definitia »
plămâníc, -ă, adj., s.m. și f. 1. (înv.) (persoană) care suferă de tuberculoză pulmonară. 2. (reg.) plantă erbacee acvatică cu rizom lung, cu flori galbene și cu frunze lucitoare care plutesc la suprafața apei; plutică. Vezi definitia »
DIACRÓNIC, -Ă adj. evolutiv, istoric. (< fr. diachronique) Vezi definitia »
BELTUL MIC (LILLE BAELT [belt]), str. în M. Baltică, între ins. daneză Fionia și Pen. Iutlanda. Lungime max.: c. 130 km; lățime minimă: 500 m. Ad.: 10-35 m. Pod de c. f. și două poduri rutiere. Vezi definitia »
ILUZÓRIC, -Ă, iluzorici, -ce, adj. (Rar) Care nu poate fi realizat, care nu există în realitate; care amăgește, înșelător, amăgitor, himeric; iluzoriu. – Iluzoriu + suf. -ic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z