Definita cuvantului banaliza
BANALIZÁ vb. tr., refl. a face să devină, a deveni banal. (< fr. banaliser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu banaliza
DEFERIZÁ, deferizez, vb. I. Tranz. A îndepărta excesul de fier din apele feruginoase spre a le face proprii consumului. – Din fr. déferriser. Vezi definitia »
GALVANIZÁ vb. I. tr. 1. A acoperi cu un strat de zinc o piesă metalică (în special de oțel) pentru a rezista mai bine la coroziune. 2. A excita în mod artificial un țesut sau un organ cu ajutorul curentului galvanic în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ (Fig.) A însufleți. [< fr. galvaniser, cf. it. galvanizzare]. Vezi definitia »
TITULARIZÁ, titularizez, vb. I. Tranz. A numi pe cineva ca titular al unui post (în care funcționa până atunci în mod provizoriu). – Din fr. titulariser. Vezi definitia »
RAȚIONALIZÁ vb. I. tr. 1. A introduce metode de folosire mai justă a utilajului, a spațiului de lucru etc. (într-o întreprindere, într-o ramură de producție etc.). 2. A limita consumul unor produse (supunându-l anumitor restricții); raționa2. 3. A transforma o expresie algebrică cu un radical într-o expresie echivalentă fără radical. [< fr. rationaliser, cf. rus. raționalizirovati]. Vezi definitia »
DEMATERIALIZÁ vb. tr., refl. a pierde, a face să-și piardă caracterele specifice materiei. (< fr. dématérialiser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z