Definita cuvantului baschet
BÁSCHET I. s. n. joc sportiv între două echipe a câte 5 jucători, în care mingea se aruncă într-un coș fixat de un stâlp pe terenul echipei adverse; baschetbal. II. s. m. pl. încălțăminte de sport asemănătoare unor ghete de pânză cu talpă groasă. (< engl., fr. basket)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu baschet
ACARÉT, acaréturi s.n. 1. Construcție cu dependințele ei (magazii, pătule, grajduri etc.) 2. (la pl.) Averi nemișcătoare (construcții, unelte, pământ) Vezi definitia »
ȘTACHÉT s.m. v. ștachetă. Vezi definitia »
EPOLÉT s.m. Bandă (carton îmbrăcat cu stofă) care se aplică pe umerii uniformelor militare și pe care se indică gradul, specialitatea militară etc. [Pl. -eți, (s.n.) -te, -turi. / < rus. epolet, cf. fr. épaulette]. Vezi definitia »
RẤNJET, rânjete, s. n. Grimasă de batjocură, de răutate sau de prostie, care strâmbă figura cuiva și îi descoperă dinții; râs sau zâmbet răutăcios, sarcastic, prostesc; rânjitură, rânjire. ♦ Manifestare de furie sau de amenințare la unele animale, care constă mai ales din arătarea dinților. – Rânji + suf. -et. Vezi definitia »
ȘEVALÉT s. n. suport de lemn pe care pictorii își fixează pânza sau cartonul când pictează. (< fr. chevalet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z