Definita cuvantului bismutină
BISMUTÍNĂ s. f. Sulfură de bismut naturală. – Din fr. bismuthine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bismutină
ARSÚRĂ, arsuri, s. f. 1. Faptul de a arde; fig. faptul de a produce o senzație dureroasă, usturătoare. 2. Rană produsă de foc, de căldură etc. ♦ Parte a unui obiect atinsă sau stricată de acțiunea focului sau a unei substanțe corosive; stricăciune produsă pe un obiect de acțiunea focului sau a unei substanțe corosive. 3. Senzație usturătoare pricinuită de o boală, de sete etc. 4. Loc unde a ars o pădure. 5. Strat de oxid negru de fier, produs în timpul laminării la cald, al forjării sau al tratamentului termic al unui oțel. ♦ Solzi de oxid de fier, detașați la laminarea sau forjarea oțelului. – Lat. arsura. Vezi definitia »
LUXÚRĂ s.f. (Rar) Desfrânare, viciul celor care se dedau fără reținere plăcerilor senzuale. [Var. luxurie s.f. / < fr. luxure, cf. lat. luxuria – mare bogăție]. Vezi definitia »
WATTÓRĂ s. f. unitate de măsură a energiei electrice, egală cu puterea de un watt în timp de o oră. (după fr. watt-heure) Vezi definitia »
PERIARTRÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a țesuturilor periarticulare. [< fr. périarthrite]. Vezi definitia »
TABÉLĂ s. f. serie de valori numerice aranjate într-o anumită ordine în șiruri sau coloane care servesc pentru anumite calcule sau clasificări. ♦ ~ de logaritmi = tabelă matematică cuprinzând valorile funcțiilor logaritmice. (< lat. tabella, germ. Tabelle) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z