Definita cuvantului logoreic
LOGORÉIC, -Ă, logoreici, -ce, adj. (Livr.) Care vorbește mult și uneori incoerent. [Pr.: -re-ic] – Logoree + suf. -ic.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu logoreic
LIMFÁTIC, -Ă, limfatici, -ce, adj. 1. Care aparține limfei, privitor la limfă; (despre vase) prin care circulă limfa. ◊ Sistem limfatic = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor care servesc pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sângelui. Ganglioni limfatici = ganglioni mici, care se găsesc mai ales în jurul articulațiilor și care constituie un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor și a slabei rezistențe la infecții. 2. (Despre oameni; și substantivat) Care suferă de limfatism. – Din fr. lymphatique. Vezi definitia »
POLINUCLÉIC, -Ă adj. (despre celule, spori, fragmente de citoplasmă) cu mai mulți nuclei. (după fr. polynucléé) Vezi definitia »
LIMFÁTIC, -Ă adj. 1. referitor la limfă; prin care circulă limfa. ♦ sistem ~ = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sangvin; ganglioni či = ganglioni mici, în jurul articulațiilor, mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor. 2. care suferă de limfatism. (< fr. lymphatique) Vezi definitia »
ANTIEPILÉPTIC, -Ă adj., s. n. (medicament) contra epilepsiei. (< fr. antiépileptique) Vezi definitia »
MAGNETOHIDRODINÁMIC, -Ă, magnetohidrodinamici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a fizicii care studiază legile generale ale comportării fluidelor electroconductoare în câmp magnetic. 2. Adj. De magnetohidrodinamică (1). ◊ Generator magnetohidrodinamic = generator electric care transformă direct în energie electrică energia termică a unui fluid fierbinte ionizat, supus acțiunii unui câmp magnetic. – Din fr. magnétohydrodynamique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z