Definita cuvantului bicameralism
BICAMERALÍSM s. n. doctrină care susține bicamerismul. (< fr. bicaméralisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bicameralism
TROPÍSM s.n. Tendință de orientare, de creștere a organismelor vii, determinată de direcția din care acționează asupra lor anumiți factori fizico-chimici ca lumina, căldura etc.; tropie. ♦ Proprietate a anumitor substanțe, introduse în organisme vii, de a se localiza în anumite organe ale acestora; taxie. [< fr. tropisme, cf. gr. tropos – răsucire]. Vezi definitia »
CIVÍSM s.n. Atitudine politică și etică, zel de care dă dovadă un bun cetățean. [< fr. civisme]. Vezi definitia »
PETROLÍSM s. n. ansamblu de manifestări patologice datorate intoxicării cu petrol sau cu derivați ai acestuia. (< fr. pétrolisme) Vezi definitia »
CATOLICÍSM s. n. Confesiune creștină care recunoaște primatul papei, infailibilitatea lui în materie de dogmă și de morală, purcederea „Sfântului Duh” de la Dumnezeu-Tatăl și de la Dumnezeu-Fiul, existența purgatoriului etc. – Din fr. catholicisme. Vezi definitia »
BIZANTINÍSM s. n. 1. caracter, influență bizantină (în arhitectură, ornamentație). ◊ stil specific culturii și artei, modului de viață și mentalității din Imperiul Bizantin; mod de a acționa prin corupție, dezordine (politică) și intrigă. 2. predilecție pentru disputele subtile și inutile. (< fr. byzantinisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z